ECO SETTING

Motor optimalisatie voor betere prestaties en economisch voordeliger rijden.

           Nu ook bij Truck Service Bergh verkrijgbaar !

ECO Setting is een op maat gemaakte software toepassing die het motormanagement zo afstelt dat de motor optimaal presteert. Hierdoor heeft het voertuig meer koppel in de lagere toeren, een vlakker koppel, meer trekkracht, betere reactie op het gaspedaal en dit met een lager verbruik. ECO Setting is nu ook verkrijgbaar bij Truck Service Bergh.

 

Wat is ECO Setting?

            

ECO Setting is een succesvol uitgebreid geteste en volledig veilige methode waarmee u veel geld kunt besparen op uw brandstofkosten. ECO Setting is een softwareproduct dat voor elk voertuig op maat gemaakt is. Het verlaagt de brandstofkosten, verbetert de prestaties van het voertuig en is ook nog eens beter voor het milieu! Deze motorsoftware bepaalt grotendeels het gedrag van de motor en het verbruik. Door optimalisatie van de koppelcurve krijgt deze een beter verloop met meer koppel in lagere toeren. Hierdoor is het optimale koppel ook eerder beschikbaar. Doordat er met lageren toeren eerder geschakeld kan worden draait de motor minder toeren en loopt dus efficiënter.

 

Voordelen van ECO Setting

 

 • Brandstof besparing
 • Meer vermogen
 • Vlakkere koppel
 • Meer koppel in de lagere toeren
 • Betere reactie op het gaspedaal


  • Stap 1 Analyse van uw wagenpark per voertuig.

  We beginnen met het analyseren van uw wagenpark. Hiervoor komt er in de meeste gevallen een adviseur bij u op locatie om dit gezamenlijk te bespreken. Per voertuig wordt er gekeken naar het merk, type en de motoruitvoering van het voertuig. Het gewicht van het voertuig is een belangrijke factor, maar we kijken ook naar hoe het wordt ingezet: rijdt het bijvoorbeeld veel nationaal of internationaal en wordt het voor distributie gebruikt of bijvoorbeeld als pendelvoertuig?

  • Stap 2 Uitlezen , optimaliseren en terugplaatsen van de software.

  Door middel van de OBD (diagnosestekker) lezen de monteurs de originele software uit het voertuig deze software staat opgeslagen in de ECU. Dit proces kan enkele minuten tot een uur duren, afhankelijk van het voertuig en het type ECU. Deze uitgelezen motorsoftware wordt doorgestuurd naar ons team van softwareontwikkelaars en direct opgeslagen  in onze database zodat deze te allen tijde teruggehaald kan worden. Doordat de programmeurs de analyse per voertuig hebben kunnen zij de software op de juiste punten optimaliseren zodat het voertuig een op maat gemaakt softwarepakket krijgt. Na al de stappen te hebben doorlopen en er diverse  checksums hebben plaatsgevonden zal de aangepaste software weer teruggeplaatst worden in het voertuig.  Tevens verwijzen wij u met plezier naar onze website www.ecosetting.nl voor meer informatie.

 

nieuws archief

© 2024 Truck Service Bergh Ontwerp & Realisatie: GemakkelijkOnline Algemene voorwaarden Bovag Top Truck Servicepunt